Pomáhá po úrazu


Když nás trápí nějaký zdravotní problém, většina lidí jako první běží do lékárny. A to je škoda, protože když se pozorně zadíváte do trávníku, většinou v něm najdete nějakou tu bylinku, která by se dala na váš problém použít. Trápí vás zažívací potíže? A nebo máte bolestivou menstruaci? Příroda je úžasná, a poskytuje nám svoje léky, které ale většina lidí ignoruje. Lidé jsou pohodlní, a je pro ně jednodušší si zajít do lékárny a koupit si léky, které většinou ani nespotřebují všechny a zbytek vyhodí.

bylina kostival

Na každý problém je nějaká bylinka
Generace lidí před námi neměli na výběr, protože takový výběr léků neměli. A tak se museli učit od předchozích generací rozpoznávat, sbírat a zpracovávat bylinky, které museli i umět dávkovat a používat na daný problém. Toto umění se z našeho světa pomalu vytrácí právě kvůli tomu, že si raději kupujeme léky. Naštěstí ale stále existuje spousta lidí, kteří bylinkám věří a vkládají do nich svou důvěru i v dnešní době.

zlomená ruka

Pokud vás zajímají bylinky a chcete si umět poradit s nějakým zdravotním problémem, můžete se naučit bylinky poznávat a sbírat. I dnes můžete absolvovat kurz o bylinkách, stačí se jen zapsat a můžete začít. Jednou z velice účinných bylinek je například kostival lékařský Darka-shop. Víte proč se jmenuje kostival? Protože pomáhá hojit kosti například po zlomenině. Je to úžasná bylinka, která se nejčastěji používá jako obklad či jako tinktura. Dnes se zlomeniny fixují do sádry, ale po jejím sundání vám kostival může významně urychlit hojení otoků nebo dalších problémů spojených s rekonvalescencí. Na menší zlomeniny, jako je například prst na noze, se kostival používá celkem často. Takové malé zlomeniny nebo výrony se nefixují, a tak je vhodné je balit do výluhu z kostivalu. Díky tomu bude vaše končetina zase v pořádku, a to za poměrně krátkou dobu.